Снимка БулфотоПрез 2019 леките коли ще са с електронни винетки,

...
Снимка БулфотоПрез 2019 леките коли ще са с електронни винетки,
Коментари Харесай

Регионалният министър с големи планове за магистралите у нас! 2018 освен на толтаксите, ще бъде и годината на...

Снимка Булфото

През 2019 леките коли ще са с електронни винетки, а товарните коли над 3,5 тона ще са с толтакси. Искахме да намерим баланс за българите сред бизнеса и жителите. Малко над 70% от приходите от пътни такси се образуват от леките коли - над 240 милиона лв.. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в утринния блок на Българска национална телевизия. 

И през 2018, и 2019 година няма да имаме повишение на цените на винетките. Това демонстрира, че интензитетът на пътешестване на българите се покачва.

Магистрала " Тракия " отесня и за леките, и за товарните коли, по тази причина започнахме изследвания за разширението й. Това съгласно мен е напълно реализируемо, изключително след въвеждането на толтаксите, разяснява той, представен от Блиц.

За пиковата 2017 година имаме събрани 352 милиона лв.. През 2019 година чакаме събиране на запас от към 1 милиард лв., с който да поддържаме пътната инфраструктура. 2018 година, с изключение на година на толтаксите, ще бъде и годината на " Хемус ", добави Нанков.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР