снимка БулфотоПравителството ще изпрати на други държави общо 20 милиона

...
снимка БулфотоПравителството ще изпрати на други държави общо 20 милиона
Коментари Харесай

Съединените щати дават ваксини на по-бедните държави

снимка Булфото

Правителството ще изпрати на други страни общо 20 милиона дози от имунизациите.

Съединените щати ще дарят огромно количество ваксини против COVID-19 на международната мрежа КОВАКС за разпределение сред по-бедните страни . Това заяви през днешния ден на конференция световният координатор на Съединени американски щати за Ковид-19 Гейл Смит, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В понеделник президентът Джо Байдън разгласи, че до юни държавното управление ще изпрати на други страни общо 20 милиона дози от имунизациите на Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson с изключение на към този момент плануваните за даряване 60 млн. дози от препарата на AstraZeneca.

По думите на Смит по-голямата част от дарението ще премине през схемата КОВАКС. Тя означи, че още не е решено към кои страни ще бъдат ориентирани оставащите дози. Гейл Смит добави, че Съединени американски щати ще усилят финансовата си помощ за КОВАКС в добавка към към този момент отпуснатите през последните месеци два милиарда $.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР