Снимка БулфотоПодкрепям всички възможно най-строги мерки за ограничаване на разпространението

...
Снимка БулфотоПодкрепям всички възможно най-строги мерки за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Фандъкова: Затваряме училищата в столицата за една седмица

Снимка Булфото

Подкрепям всички допустимо най-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид. Това съобщи пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на брифинг на Оперативния щаб на Столичната община по отношение на COVID-19 и подхванатите ограничения от страна на общината за ограничение на болестта, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Нашата съгласуваност с Националния действен щаб е непрекъсната, както и с Министерството на здравеопазването, само че хората, които взимат решенията за осъществяване на тези ограничения, са РЗИ-София в лицето на доктор Пенчев и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи. Защото приказваме за предварителна защита, надзор и лекуване. Всички браншове бяха включени в другите оферти. Никой не е застрахован, доста е  значима отговорността на всеки човек, тъй като от държанието ни зависи здравето на всички нас. Трябва отговорност и дисциплинираност``, разяснява столичният градоначалник.

Тя разгласи, че от понеделник всички учебни заведения на територията на Столична община ще бъдат затворени за период от една седмица.

,,В същото време имах диалог с просветителния министър, като се разбрахме, че от понеделник децата да могат да учат от у дома онлайн``, посочи Фандъкова.

Тя оповести, че ще бъдат затворени и всички обществени места в столицата – концертни зали, детски клубове, театри, музеи, галерии, както и клубове на пенсионера. Освен тях ще бъдат затворени и пазарите в Малашевци, Подуене и пазарът при Националния стадион ``Васил Левски``.

По думите на Йорданка Фандъкова в ромските квартали ще бъде обезпечена разяснителна акция и стерилизация.

Що се касае до детските градини, столичният кмет уточни, че на този стадий те няма да бъдат затваряни, само че ще бъде непокътнат засиленият надзор на входа. Все отново тя добави, че при нужда ограниченията ще бъдат подсилени и детските градини ще бъдат затворени.

Мерките за стерилизация на градския превоз ще продължат, до момента в който нощният превоз в града ще бъде краткотрайно спрян.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР