снимка: БулфотоПо Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд

...
снимка: БулфотоПо Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд
Коментари Харесай

Отново облаци и дъжд в неделя

снимка: Булфото

По Черноморието ще доминира облачно време и след обяд основно по южното крайбрежие ще има  превалявания  от дъжд.

През нощта и на следващия ден над България ще бъде най-вече облачно и на доста места от запад на изток ще има краткотрайни валежи от дъжд

Ще духа слаб, в Дунавската низина - до умерен  вятър  от изток-североизток.

Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните ще са най-вече сред 10° и 15°.

Привечер  превалявания те ще се усилят и през нощта против понеделник тук-там в Западна България и западните региони на Горнотракийската равнина ще са обилни. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология ( Национален институт по метеорология и хидрология ).

По Черноморието ще доминира облачно време и след обяд основно по южното крайбрежие ще има  превалявания  от дъжд. Ще духа умерен  вятър  от източната четвърт. Максималните  температури  на въздуха ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и с  превалявания  от сняг, под към 1500 метра – от дъжд. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен  вятър . Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°. През нощта против понеделник тук-там в масивите от Западна България  превалявания те ще са обилни.

В понеделник  превалявания те ще продължат, тук-там ще са обилни, а на обособени места ще има и гръмотевична активност.  Вятър ът ще е до сдържан от изток-североизток. Във вторник  вятър ът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е по-често забележителна, тук-там ще има и краткотрайни  превалявания . В сряда ще има повече слънце. По-значителни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, само че единствено на обособени места е допустимо да превали за малко.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР