снимка: БулфотоПаспортните служби в цялата страна ще работят и днес

...
снимка: БулфотоПаспортните служби в цялата страна ще работят и днес
Коментари Харесай

Днес гласуваме за 45-то Народно събрание: Изборният ден започва в 07.00 часа и ще продължи до 20.00 часа

снимка: Булфото

Паспортните служби в цялата страна ще работят и през днешния ден от 8.30 до 19.00 часа.

Днес ще се проведат избори за 45-то Народно заседание. В конкуренцията за народни представители се включват 6895 претенденти, издигнати от 30 партии и обединения, има и самостоятелни претенденти. Броят на гласоподавателите е 6 милиона 732 хиляди 316 души.

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем на заявим вота си  машинно. Подвижните секции за хора с увреждания са 409. Covid секциите в лечебните заведения в цялата страна са 88. За карантинирани или сложени под изолираност поради ковид също са формирани няколкостотин преносими секции. предава БНР.

Изборният ден стартира в 07.00 часа и ще продължи до 20.00 часа. Ако има гласоподаватели, които чакат пред секциите, той може да бъде продължен до 21 часа.

У изборните пространства, в които са ситуирани секционните изборни комисии, от 7.00 сутринта и не по късно от 21.00 часа всички камери ще бъдат изключени, а техните обективи - закрити. Решението е на ЦИК и цели да отбрани тайната на вота. 

Секциите в чужбина за парламентарните избори са 465.  Най-много са в Германия, Турция, Съединени американски щати и Англия.

 

Забраните за политическа пропаганда и оповестението на социологически данни за настройките на гласоподавателите важат до 20.00 часа в днешния избирателен ден, показаха от Централната изборна комисия.

От Министерство на вътрешните работи припомниха, че хората, които нямат годен персонален документ, могат да получат уверение за гласоподаване. Паспортните служби в цялата страна ще работят и през днешния ден от 8.30 до 19.00 часа.

Въвеждането на забрани за продажба на алкохол става по преценка на кметовете. В София е неразрешена използването на алкохол в изборните пространства и към тях.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР