снимка БулфотоОт тази година има нови данъчни облекчения за родителите.Родителите

...
снимка БулфотоОт тази година има нови данъчни облекчения за родителите.Родителите
Коментари Харесай

Нови данъчни облекчения за родителите на деца от тази година

снимка Булфото

От тази година има нови данъчни облекчения за родителите.

Родителите могат да си разделят данъчното облекчение за дете, в случай че единствено на единия от тях приходът не е задоволителен, с цел да се употребява отстъпката в цялостен размер.

С измененията в Закона за бюджета се вкараха нови, доста по-високи размери на данъчните облекчения за деца, само че единствено за приходите, добити през 2021 година

Годишната данъчна основа се понижава с 4500 за едно дете, с 9000 лв. за две деца и с 13 500 лв. за три и повече деца. Това значи, че един от двамата родители ще може да си възвърне надлежно 450, 900 или 1350 лв.. За деца с увреждания данъчното облекчение бе нараснало на 9000 лв..

Промяната в размерите на данъчните облекчения за деца, както и за деца с увреждания, е краткотрайна мярка и ще се ползва единствено за приходите, добити от физическите лица през 2021 година, прецизираха от Национална агенция за приходите, представени от.

Облекченията ще може да се употребяват единствено годишно както при работодателя по главното трудово правно отношение, по този начин и с подаване на годишна данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ за 2021 година Тоест новите размери действително ще се употребяват през 2022 година При прилагане на данъчното облекчение за добити през 2020 година приходи размерите на облекченията са без смяна.

Всяко от данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания се употребява до размера на сумата от годишните данъчни основи и при изискване че другият родител, надлежно другият приемен родител, непосредствен или родственик, няма да употребява понижението за съответната данъчна година. Когато размерът на данъчното облекчение е по-висок от сумата на годишните данъчни основи, разликата може да се употребява от другия родител посредством подаване на годишна данъчна декларация. Така в тези случаи е допустимо съответното данъчно облекчение да бъде разпределено за прилагане сред двамата родители.

Ако майката е излязла в майчинство през 2021 година и получава обезщетение, което не се счита за работна заплата, то от данъчното облекчение ще може да се възползва бащата, прецизират още от Национална агенция за приходите.

Междувременно от приходната организация предизвестиха, че нови подправени мейли се популяризират от името на ведомството. Те съставляват известие с име на подателя: nra.bg, само че с електронен адрес: [email protected]. Писмата съдържат информация за възобновяване на налог в размер на 210 лева и приканват получателите им да кликнат върху линк, с цел да " попълнят метода на заплащане ". Текстът на подправените електронни известия гласи: " Национална организация за приходите на българия. Получихте 210 лева Възстановяване на налог попълнете метода си на заплащане (активен линк – бел. а.). Този развой може да отнеме 5-10 дни. Моля, щракнете върху връзката по-долу и изберете метода си на заплащане на възобновяване. "

т Национална агенция за приходите показват, че това съставлява класическа форма на „ фишинг “ офанзива, посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н. Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте.

В никакъв случай не кликайте върху линка. Ако към този момент сте го създали, сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт, поучават от Национална агенция за приходите. Електронно писмо с сходно наличие бе публикувано и в дните към коледните празници. Тогава подателят употребява адрес: [email protected].

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР