Снимка БулфотоОт предложените общо 605 мерки за намаляване на административната

...
Снимка БулфотоОт предложените общо 605 мерки за намаляване на административната
Коментари Харесай

Дончев изнесе данни, които ще зарадват българите

Снимка Булфото

От препоръчаните общо 605 ограничения за понижаване на административната тежест, все още са изпълнени 170 ограничения, 211 ограничения са в развой на осъществяване, а не е почнало осъществяването или не е подадена отчетна информация за 224 ограничения. написа " Труд " .

Това регистрира вицепремиерът Томислав Дончев в писмен отговор на въпрос от парламентарния надзор на депутата от Българска социалистическа партия Николай Цонков. Най-много ограничения са изпълнени в системите на Министерството на земеделието, храните и горите – 38, Министерството на стопанската система – 35, Министерството на труда и обществената политика и Министерството на вътрешните работи – по 33 ограничения, регистрира Дончев, който е претрупан с координацията на административната промяна.    





Според данните най-висока степен на осъществяване на препоръчаните ограничения има в МОН – 100%, в МТСП – 68.75%, в МФ – 66.7% и в МЗХГ – 51.4%. За осъществяването на ограниченията са нужни промени в 52 закона и кодекса, 56 нормативни акта на Министерски съвет и 64 акта на министри. От 108 акта от компетентността на Министерски съвет досега са импортирани за разглеждане 47. До 15 януари министрите ще дават на вицепремиера систематизирани отчети.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР