Снимка: БулфотоОт 27 юли, пътностроителните фирми започват безсрочна стачка в

...
Снимка: БулфотоОт 27 юли, пътностроителните фирми започват безсрочна стачка в
Коментари Харесай

СТАЧКА: Пътностроителните фирми: Промяната остави България без пътища

Снимка: Булфото

От 27 юли, пътностроителните компании стартират безсрочна стачка в цялата страна, оповестиха от Българска браншова камара " Пътища ". Тя ще продължи до момента в който в България се намерят държавници, които да подхващат нужното за нормализиране на бранша, се споделя в декларацията на камарата, публикувана доскоро.

Повод за стачката този път е анулацията на съвещание на районната комисия в Народното събрание предходната седмица, на която трябваше да се гледа отчет на междуведомствена работна група, която да уреди заплащанията за пътните поправки предходната година.

От камарата споделят, че няма повече да следят по какъв начин некомпетентни и безскрупулни лъжци разрушават инфраструктурата на страната и заплашват живота и здравето на хората и икономическото развиване на страната.

ЕТО ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ:

Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година организира срещи, води договаряния, показва разбори и провежда протестни дейности с една, единствена цел: да отбрани труда на хилядите работещи в бранша и да обезпечи на българските жители безвредни условия на пътешестване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки взаимни отстъпки и отстъпки, с цел да покажем своята отговорност към страната и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към нужните равнища и работещите в сектора към обикновено битие.

Срещу тези наши старания „ Промяната “ опълчи:

Пълна липса на действителни дейности и тотална некадърност за държавническо държание

Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, за бягство от конституционно вменени отговорности и размиване на отговорността за положението на строителния отрасъл

Безотговорни способи и тактики, целящи осъществяване на политически акции

Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно осъществени поправки и индексация на цените в строителството

Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, формирани в главната си част от погрешни изказвания, опровергани в това време от други държавни институции.

Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени компаниите от пътния бранш, които са изграждани с години и са основни детайли от икономическия живот в страната

Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност докара до прекъсване на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е държанието в 21 век българската страна да не съумява да приключи главните си пътни артерии, поради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, тъй като се мери в изгубени Човешки животи!

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление към Народното Събрание за анулация на съвещанието, което трябваше да се организира на 21.07.2022 година и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на към този момент осъществени действия и да одобри промените в Закон за обществените поръчки, които да разрешат индексация на цените в строителството, за да се завършат стартирани стотици обекти, в това число финансирани с европейски средства и да се защищити България от наказания и загуба на милиарди левове, по този начин нужни за вложения в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Българска Браншова Камара “Пътища” няма повече да следи по какъв начин некомпетентни и безскрупулни лъжци разрушават инфраструктурата на страната и заплашват живота и здравето на хората и икономическото развиване на страната. Затова ще предприемем следното:

На 26.07.2022 година ще проведем конференция, на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за настоящето положение на строителния бранш в страната и ще срещнем обществото с последствията, които ще настъпят от дейностите и бездействията на същите тези хора.

От 27.07.2022 година започваме безсрочни протестни дейности в цялата страна, които ще продължат до момента в който в България се намерят държавници, които да подхващат нужното за нормализиране на бранша. Подробности за стачните дейности ще представим на конференцията!

Обръщаме се за поддръжка към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:

Приятели, това не е битка за парите на осем души, както манипулативно и погрешно твърди един потвърден извършител на Конституцията! Това е борба за оцеляването на един цялостен стопански бранш и на стотиците хиляди работещи в него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР