снимка БулфотоОпасенията, че ваксините срещу К19 водят до стерилитет, не

...
снимка БулфотоОпасенията, че ваксините срещу К19 водят до стерилитет, не
Коментари Харесай

Здравното министерство: Ваксините не водят до стерилитет, но неизмунизираните бременни могат да изкарат К19 по-тежко

снимка Булфото

Опасенията, че имунизациите против К19 водят до стерилитет, не са основателни, оповестиха от здравното министерство. Но показват, че неимунизираните бременни могат да изкарат К19 по-тежко, съобщи през днешния ден.бг.

Във Англия е извършено проучване върху 3371 неимунизирани бременни дами, признати в болница със знаменателен COVID-19. Резултатите демонстрират, че 24 % от признатите в болница по време на първата вълна имат умерено или тежко заболяване спрямо 36% от тези, инфектирани с Алфа разновидността и 45% при Делта разновидността.

В оповестена от 20 август тази година информация Кралският лицей по акушерство и гинекология в Обединеното кралство предлага използване на ваксина против SARS-CoV-2 по време на бременност.

Центърът за надзор на болесттите в Съединени американски щати (CDC) предлага имунизиране на хора на и над 12 години, в това число бременни и кърмещи дами, на дами, които се пробват да забременеят, и такива, на които им следва.

Проучване, извършено в Университета в Маями, Съединени американски щати, чиито резултати бяха оповестени в JAMA на 14 юни, прави оценка параметрите на сперматозоидите при здрави мъже на възраст от 18 до 50 години преди и след слагането на РНК ваксина, като неподходящо въздействие върху тях не е открито.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР