Снимка: БулфотоОмбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до регионалния министър Петя

...
Снимка: БулфотоОмбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до регионалния министър Петя
Коментари Харесай

Диана Ковачева препоръча по-ниска цена на водата в Хасково

Снимка: Булфото

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до районния министър Петя Аврамова, в която настоя да се ползва по-ниска от одобрената от Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ цена на водоснабдителната услуга, предоставяна от ВиК-Хасково. Това оповестиха от пресслужбата на публичния бранител.

Причината за настояването е било потвърдено неприятно качество на питейната вода. Ковачева е предложила съответни ограничения за възстановяване качеството на услугата в най-критичните зони в региона. От офиса на омбудсмана напомнят, че той е изискал от " ВиК " - Хасково да не ползва одобрената от КЕВР по-висока цена на водата в района, с която от 1 август 2020 година услугата стана най-скъпата в цялата страна. В регионалния център тя е 3,51 лева

Ковачева се е позовала на обстоятелството, че на територията на област Хасково има редица обитаеми места, в които от години с актове на РЗИ-Хасково е лимитирано използването на питейната вода от популацията. Тя е подчертала, че е основателно недоволството на стотиците жители от обитаемоте места в област Хасково, които обществено са изразили безапелационното си противоречие да заплащат негодната за пиянство вода на по-висока цена.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР