Снимка БулфотоНоември започва със слънчеви дни и по-високи от обичайните

...
Снимка БулфотоНоември започва със слънчеви дни и по-високи от обичайните
Коментари Харесай

И ноември ще бъде слънчев и топъл! Чак към края температурите падат

Снимка Булфото

Ноември стартира със слънчеви дни и по-високи от нормалните температури. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, съобщи trafficnews.bg.

Очаква се междинната месечна температура да бъде над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8°, за високите полета – сред 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – сред 8 и 10°, в планинските региони — от минус 5 до 3°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде под нормата, като доникъде на месеца в множеството региони ще е без превалявания. Месечната норма на преваляванията за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските региони – сред 60 и 90 л/кв.м. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 7 и минус 2°, по-високи по Черноморието, а най-високите - сред 20 и 25°.

През първото десетдневие от ноември температурите ще бъдат по-високи от нормалните, макар че след 5-и последователно ще се намалят, пише  " Фокус ". През множеството дни от десетдневието над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, тук-там в равнините преди обед ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Временни нараствания на облачността ще има към 8 ноември, когато на обособени места ще превали слаб дъжд.

В средата на месеца температурите ще бъдат близки до нормалните. В равнинната част от страната ще доминира облачно и мъгливо време, тук-там с ръмежи. Повече слънчеви часове ще има в планинските региони, където и температурите ще бъдат по-високи. По-значителни увлечения на облачността и превалявания от дъжд се чакат към 15 и 19 ноември, когато и температурите релативно ще се намалят.

През третото десетдневие се чака увеличение на динамичността на атмосферните процеси. Около 23-и, 26-и и в края на месеца през страната ще минават атмосферни разстройства и на доста места ще има валежи и намаляване на температурите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР