Снимка БулфотоНе трябва да се върви към служебен кабинет, а

...
Снимка БулфотоНе трябва да се върви към служебен кабинет, а
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Протестите са от чувство за несправедливост

Снимка Булфото

Не би трябвало да се върви към длъжностен кабинет, а към избори. И Българска социалистическа партия би трябвало ясно да се отбелязя като опция, съобщи ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Нова тв, съобщи dnes.bg .

Българска социалистическа партия не трябва да взе участие в покупко-продажби и сделки, безапелационен е той.

" Има три сюжета за излаз след митингите. Първият е основаването на по този начин наименуван експертен кабинет. Той няма потенциал и доверие. Вариант две е изключителни избори. Вариант три - ако  не мине, ГЕРБ да карат до постоянните избори ", сподели той.

Той на няколко пъти акцентира, че митингите са провокирани от възприятието за неправда и по-рано хората са били склонни да търпят.

Според него хората имат цялостно право да стачкуват и да показват недоволството си.

" Повечето от анализаторите гледат за съответните мотиви за началото на митингите и пропущат това, което се случва в страната през последните три месеца. Във връзка с пандемията има доста дълбоки социално-икономически аргументи. Блокирането на стопанската система докара до това, че десетки хиляди изгубиха работата си, а стотици хиляди живеят с понижени приходи. И в случай че по-рано хората свързваха двата края, то в този момент всички изпитват усложнения ", сподели Станишев.

Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия е трябвало да излезе с ясна позиция за протичащото се, да начертае линия на държание и да покаже единството на партията във връзка с митингите.

" Ако бях на мястото на Корнелия Нинова, щях да приема тази самодейност, която беше свикана законно, когато предходната събота 79 члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия се събраха на среща с концепцията да се разиска тази позиция на Българска социалистическа партия. Искаме да бъдем опция на ГЕРБ в това ръководство. Хората стачкуват против този модел на силово недиалогично ръководство, което за 10 години построи една система – пирамида от зависимости, в която цялата власт се концентрира в ръцете на една партия и един кръг, само че не се води действителен разговор с обществото. Нашият главен акцент би трябвало да бъде социално-икономическата смяна в България и оздравяването на страната като цяло ", сподели още Станишев.

" Позицията на голяма част от протестиращите или на Българска социалистическа партия не се образува от ползите на Божков или който и да е предприемач. Нашата позиция се образува от разбирането за потребността от смяна, която показват хората. Много е значимо всички политици да проявят малко повече примирение. Хората имат учредения да стачкуват и политиците би трябвало да намерят решение и излаз от тази обстановка. Българска социалистическа партия е предложило своя излаз и то преди началото на митингите – избор на съмнение “, съобщи той.

" Трудно виждам съдействие с Движение за права и свободи, тъй като за всяко едно партньорство и съдействие постоянно ние плащаме цената. Важното е да си извлечем поуките от предходни коалиационни формули и подходи, с цел да не заплати отново цената Българска социалистическа партия. И най-важното - да свършим работа за хората. Хората имат потребност от смяна, България има потребност от смяна ", съобщи още Сергей Станишев.

" При Орешарски толкоз искахме да извадим ГЕРБ от властта, че се случиха неточности и платихме висока цена ", призна  той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР