Снимка: БулфотоНе сме настъпили мотиката, но не можехме да повярваме,

...
Снимка: БулфотоНе сме настъпили мотиката, но не можехме да повярваме,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Поне още 8 души от ИТН искат да напуснат партията

Снимка: Булфото

Не сме настъпили мотиката, само че не можехме да повярваме, че още веднъж от през днешния ден за на следващия ден някой е повярвал в диалогичност и е претърпял катарзис, по тази причина поставихме изискване за Бойко Рашков, който да бъде началник на КПКОНПИ. Версиите, които са изтекли в медиите, на програмата за кабинет, евентуално са на Има Такъв Народ. Не сме се отказали от Бойко Рашков. Не мога да допускам, че се гледа на институциите като на бухалка. Или имаш институции, или имаш изродяване на институциите. Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков в ефира на Нова.

" Когато имаме прокуратура, която не работи, тъй като е към този момент факт, че не работи, тъй като другояче половината политици щяха да са с повдигнати обвинявания. Борисов, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ в никакъв случай нямаше да позволен да имаме една работеща институция, която да ги проверява ", сподели Петков.

" Този скришен запис беше следващата Македония. Миналата седмица блокирахме следващата поръчка за 1.5 милиарда за пътя Русе-Търново, АДФИ стартира инспекция. Реалната причина, съгласно мен, е, че те не получиха тази поръчка. Спряхме тези пари, сложихме Бойко Рашков като изискване и те взеха решение да дръпната ръчната спирачка ", разяснява министър председателят в оставка.

" Чудя се какво им е на депутатите от Има Такъв Народ, когато са видели Слави Трифонов, който за следващ път ги хвърли под рейса и евентуално още веднъж от тв приемника са разбрали за дейностите на Трифонов. Има най-малко още 8 индивида от Има Такъв Народ, които желаят да се махнат от парламентарната група. Няма да приказвам повече с тях, само че ние ги убеждавахме с дела, а не ги пазарувахме ", добави Петков.

" Шансът за държавно управление е доста дребен, най-вероятно ще вървим на избори. Ние осъзнаваме, че в идващите години ще мине доста време и сила, с цел да има смяна. С нашия мандат ние обявихме Асен Василев като претендент за министър председател, ние сме консистенти, не мисля, че е добре да си сменяме претендента непрекъснато. Ако щяхме да имаме претендент за министър председател, аз персонално имам вяра доста на Асен Василев, както и всички останали от " Продължаваме промяната ", сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР