Снимка БулфотоНай-малкият пациент, освидетелстван в ТЕЛК от началото на тази

...
Снимка БулфотоНай-малкият пациент, освидетелстван в ТЕЛК от началото на тази
Коментари Харесай

Тревожна статистика! От 1500 души, освидетелствани от ТЕЛК – Дупница, 60% са с рак, сред тях и 2-годишно дете

Снимка Булфото

Най-малкият пациент, освидетелстван в ТЕЛК от началото на тази година в Дупница, е 2-годишно момче, което е с диагноза левкемия.

Военният хирург и член на лекарската комисия в Дупница доктор Огнян Иванов съобщи: „ Жалко е, че към този момент и двегодишни деца идват за освидетелстване пред ТЕЛК с тежко раково заболяване, усилва се броят и на заболелите мъже от рак на простатата, а при дамите постоянно срещано заболяване при освидетелстване е рак на гърдата или на матката “, съобщи доктор Иванов и продължи:

„ Според мен повода за всеобщото заболяване от рак, което е като зараза, не се дължи единствено на повредата на АЕЦ в Чернобил или на урановите бомби, хвърляни по време на войната в Сърбия, а навлизането на ГМО храни на пазара в България. Тъпчем се с всевъзможни неща, на които не знаем произхода. На етикета написа едно, а наличието е напълно друго. Напрегнатият живот и нездравословното хранене на българина водят до редица ракови болести “, сподели още доктор О. Иванов, представен от Пик.

През ТЕЛК – Дупница от началото на годината са освидетелствани към 1500 души, от които над 60% са с ракови болести. Все повече младежи заболяват от подлата болест, междинната възраст към този момент е 37 година

От началото на годината в ТЕЛК – Дупница са преразгледани към 3000 болнични листове, показани от Национален осигурителен институт със подозрение, че са подправени. До края на годината чакат още 1000 да бъдат тествани за истинността им, написа Струма.бг. В огромна част от преразгледаните листове е открито, че броят на дните, предписани от лекаря за лекуване на дадена болест, надвишават избрания брой дни от Национален осигурителен институт. За елементарна простуда са издадени болнични листове за по 30 дни, като при всички случаи настинката се е усложнила в пневмония.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР