Снимка БулфотоМомчето, което пострада при тежката катастрофа в Айтос, има

...
Снимка БулфотоМомчето, което пострада при тежката катастрофа в Айтос, има
Коментари Харесай

Пострадалият при катастрофата с три жертви в Айтос Октай има нужда от преливане на кръв

Снимка Булфото

Момчето, което пострада при тежката злополука в Айтос, има потребност от помощ.

Остава тежко положението на двамата потърпевши при злополуката в Айтос. 17-годишният Октай, към момента е с заплаха за живота в отделението по " Реанимация “ на УМБАЛ-Бургас. Момчето има потребност от преливане на кръв. Няма смяна в положението му, макар че през вчерашния ден му беше направена незабавна интервенция. То е с черепно-мозъчна контузия.

" Чрез класните ръководители беше проведена акция, най-много измежду навършилите пълноправие възпитаници - дванайсетокласниците, тъй като нашето учебно заведение всяка година се включва доста интензивно в акциите на кръводарителския център. Поддържаме тясна връзка с доктор Желязкова, шеф на кръвния център. Имаше информация, че към вчерашна дата кръвта е била задоволителна, само че би трябвало още, защото, още веднъж по информация на болничното заведение, на момчето му предстоят още доста интервенции ", сподели по Българска национална телевизия Румяна Георгиева, зам.-директор на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас, където учи Октай.

Тя добави, че съучениците на Октай интензивно са се присъединили в акцията за кръводаряване и са завели доста свои познати, пълнолетни лица. Заместник-директорът на учебното заведение прикани колкото се може повече хора да се включат.

Желаещите да дарят кръв могат да го създадат в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас. Кръвната група няма значение. Работното му време е от 7.30 ч. до 14.00 ч., пише burgas24.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР