Снимка БулфотоМистерията около шефа на НАХ започва да се разплита.Настоящият

...
Снимка БулфотоМистерията около шефа на НАХ започва да се разплита.Настоящият
Коментари Харесай

Следователи от НСС: Спецов не е укривал данъци, нито дължи пари на хазната

Снимка Булфото

Мистерията към шефа на НАХ стартира да се разплита.

Настоящият шеф на Националната организация по приходите Румен Спецов не е укривал налози по времето, в което е бил притежател и шеф на компанията " Гранекс Трейдър ", не дължи никакви пари на хазната и не е правил опити за Данък добавена стойност машинация.

Това са изводите, до които са достигнали двама следователи от Националната следствена работа. Техният отчет не е оповестен към момента обществено, само че главните данни от него са обявени от източници на . Медията е потърсила за коментар и Национална агенция за приходите, и НСС, само че формален отговор не е бил получен, защото инспекцията по проблема официално още не е завършена. 

Припомняме, че Румен Спецов е обект на офанзиви за вероятно данъчно закононарушение съвсем от деня на своето предопределение. Особено дейни по тематиката бяха от ГЕРБ, които даже правеха лични следствия. Самият някогашен културист твърди, че проверката на някогашната му компания е била за интервал, в който той не е бил неин притежател, нито шеф.

Той получи и безапелационната и поддържана и до през днешния ден поддръжка на към този момент някогашният финансов министър и сегашен съпредседател на " Промяната продължава " Асен Василев. Първоначалното следствие по тематиката пристигна от уеб страницата bird.bg. 

Спецов е продал сдружението си " Гранекс Трейдър " на 7 април 2016 година Малко откакто към компанията се разшумя поради неизплатени към хазната отговорности, Георги Кадиев от Българска социалистическа партия (тогава претендент за депутат) сподели документ, от който е видно, че Национална агенция за приходите е почнала проверка на сдружението. Той е с дата 15 юли същата година. Кадиев твърдеше още, че Спецов в знаел за проверката, която е щяла да открие отговорности на компанията и точно по тази причина се е отървал от нея. 

Фирмата влиза в листата на длъжниците на Национална агенция за приходите с над 5000 лева отговорности през юли 2017 година, демонстрира обществената информация, пусната от приходната организация преди дни в новата рублика на уеб страницата " Прозрачно ръководство ". Вписаното обвързване е за към 1,1 млн. лева В Търговския указател последният финансов доклад на компанията е от 2014 година и по това време тя е очевидно в положително финансово положение, демонстрира още справката. Приходите й обаче внезапно са спаднали за 2015-а.

Сагата " Спецов " бе предадена на прокуратурата, а съгласно информацията на " 24 часа " - двамата следователи от НСС са установили  " безспорна липса на доказателства за осъществено данъчно закононарушение "  от шефа на Национална агенция за приходите. Проверени са и негови съдружници от интервала, както и свързани компании. 

Когато " Гранекс Трейдър " е била дейна и е правила активност, неин шеф е бил друго лице, а след февруари 2015 година - трето. В нито един миг обаче, когато компанията е дейна, Спецов не е в нея. 

Всъщност става известно, че казусът на Национална агенция за приходите от този момент е, че не е признала разноски на компанията за покупко-продажби със зърно, поради липса на документи от страна на доставчика. Самата продажба обаче е открита, осъществена и доставката е направена, т.е. няма Данък добавена стойност машинация. 

Към датата на връчване на акта пък Спецов към този момент е напуснал компанията. Към тази дата (на напускането му) няма издадени документи за нарушавания. 

Ако документът се окаже правилен и НСС и прокуратурата го оповестят публично, ще се постави завършек на поредна сага в българския политически живот. Припомняме, че от ГЕРБ направиха няколко специфични конференции, в които упрекнаха Спецов в измами. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР