Снимка БулфотоМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира планираните

...
Снимка БулфотоМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира планираните
Коментари Харесай

Красен Кралев с коментар по законопроекта за хазарта: Притеснен съм

Снимка Булфото

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява плануваните промени в Закона за хазарта. При гостуването си на БФС той не скри терзанията си, че това ще се отрази съществено на спорта, който е извънредно подвластен от постъпленията от тотализатора и лотариите, написа Блиц.

„ Не мога да скрия – обезпокоен съм. Разбирам претекстовете сътрудниците, които са вносители на законопроекта. Но ми се коства, че детайлите са доста значими. Внимателно съм изчел позициите и знам каква е ситуацията и настроението в спортните организации и обществеността. Малко съм сюрпризиран, че сътрудниците разясняват последствията върху частния бранш, а се не помни, че Българският състезателен тотализатор е най-големият спомосъществувател на българския спорт ”, сподели Кралев.

„ В бюджета са планувани 27 милиона лв. от спортния тотализатор. Всички тези пари са планувани и контрактувани. Няма метод една такава възбрана да не се отрази. Бюджетът на тотализатора е към 160 милиона. Дори с 10%, в случай че спадне оборотът, доста мъчно може да се пресметна действително понижаване на размера към Спортния тотализатор, само че това ще докара до спад и в бюджета. ”

„ В момента нашите експерти работят, с цел да си дадем коментар по закона. Струва ми се, че в случай че думата „ възбрана ” се размени с „ регулация ”, нещата ще си дойдат на мястото. Българският спорт извънредно доста зависи от Българския състезателен тотализатор. Всяко понижение на бюджета се отразява на парите, които ние сме възнамерявали. Всеки лев е скъп. Парите в спорта не са доста и всяка федерация се бори за това оптимално дейно да използва средствата си. Затова всеки лев е скъп ”, добави Красен Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР