Снимка: БулфотоМинистър Красимир Вълчев коментира реформата в образованито. Той смята,

...
Снимка: БулфотоМинистър Красимир Вълчев коментира реформата в образованито. Той смята,
Коментари Харесай

Министър Вълчев: В българското образование се случва една тиха, невидима революция

Снимка: Булфото

Министър Красимир Вълчев разяснява промяната в образованито. Той счита, че в него сега се случва една тиха, невидима гражданска война.

Мога да кажа, че направихме прехода към нови умения, нови познания. Това е преход, който се случва във всички просветителни системи. Целта е да научим децата да учат през целия им живот, да бъдат когнитивно ангажирани. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев по време на първата от поредиците полемики по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България, написа Novini.bg.

,,Тази промяна минава през образователните стратегии, външното оценяваве, просветителните нововъведения. Това е една тиха, невидима гражданска война, която се случва в българската просветителна система и тя би трябвало да бъде подкрепена, тъй като днешните деца плуват в океан от информация и ние би трябвало да им помогнем да не се удавят``, добави министър Вълчев.

България няма кой знае какъв брой доста преимущества, само че ние ще преминем през огромни цифрови трансформации, така цифровата креативност е основна, заради което е належащо по-задълбочено проучване на математика и естествени науки, показа още той.

,,Продължаваме с напъните, с повишение на интереса към ученето на днешните генерации. Ако желаеме да формираме и просветително отношение към студентите, би трябвало да създадем така наречен кампуси``, акцентира просветният министър.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР