Снимка БулфотоМащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите

...
Снимка БулфотоМащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите
Коментари Харесай

Фирмата, чийто боклук се запали под Струма, складирала за Ндрангета в Плевен

Снимка Булфото

Мащабното следствие на калабрийската мафия Ндрангета, при което управляващите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, в това число и една българка, доближи и до България. Разследването у нас се води в региона на Плевен под директното управление на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той е отпътувал на мястото на интервенцията, откакто по-рано тази заран детайлности по следствените дейности са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и управлението на Министерство на вътрешните работи, съобщи вести.бг.

Разследването е свързано с трафика на отпадък от Италия за България. През първата половина на декември карабинерите от Милано задържаха противозаконен товар от 815 тона отпадъци, предопределени за нашата страна. Открити бяха 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона, а комерсиалната им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро. Седмица по-късно последваха и арестите на стотици мафиоти от Ндрангета, в това число и политици, юристи, счетоводители и чиновници на държавната администрация.

,,По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването тече от близо два дни. През това време са осъществени всички неотложни дейности – оглед на местопрестъпление и разпити на хора``, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова.

Тя разясни, че следствието е обвързвано с длъжностни лица, които вероятно не са изпълнили отговорностите си по отношение на вноса и съхранението на боклуци.

По информация на Нова телевизия в схемата е забъркана компанията, която беше складирала боклуци в сектор под Автомагистрала " Струма ". През август те се подпалиха и пожарът наложи временното затваряне на аутобана.

Въпросната компания се е сдобила с позволение от Регионална инспекция за опазване на околната среда за горене на боклука от Италия, макар че не е имала потенциал да извърши сходна активност. Проверява се дали разрешителното е подправено. Сметта била съхранявана в склад в Плевен, който сега е запечатан от управляващите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР