Снимка: БулфотоКоронакризата е довела до поевтиняване на задължителната застраховка Гражданска

...
Снимка: БулфотоКоронакризата е довела до поевтиняване на задължителната застраховка Гражданска
Коментари Харесай

Сега: По-евтина Гражданска отговорност заради коронавируса

Снимка: Булфото

Коронакризата е довела до поевтиняване на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ за автомобилистите през последните месеци, демонстрира проучване на електронната платформа 24ins.bg.

Ако през януари междинната цена за нови клиенти е била 328 лева, то през юни тя към този момент е 320 лева Отделно застрахователните компании дават отстъпки на старите си клиенти за възобновяване на полиците при тях, показват от 24ins.bg. Компаниите, които са подхванали най-осезаемо понижение на застраховките1 са „ Левинс “, „ Булинс “, „ Евроинс “, „ Дженерали “, „ Алианц “, написа „ Сега “.

Спадът в цената на „ Гражданска отговорност “ е единствено 2.6%, само че понижение на наложителната застраховка от дълго време не е имало. През последните години тя непрестанно върви нагоре, като единствено за 2017-2019 година скокът е над 50%.

За да наблюдава цената на застраховката при изследването си, 24ins.bg взима поради възрастта на водачите, обитаемото място по регистрация на автомобила, размера на мотора и дали притежателят е физическо или юридическо лице.

От данните излиза наяве, че през първото полугодие най-вече е поевтиняла застраховката за дългогодишните водачи (на възраст над 45 г.) – за тях спадът от началото на годината е над 3.6% до междинна цена сега от към 275 лева

Средно 425 лева коства полицата за младите водачи до 25-годишна възраст, като от началото на годината понижението е с 2.18%. За водачите сред 25 и 45-годишна възраст междинната цена на „ Гражданска отговорност “ за първите шест месеца е към 281 лева

Докато през първите три месеца на 2020 година за леки коли, благосъстоятелност на физически лица, цените стартират от 208.08 лева и доближават 1024.33 лева, то в идващите три месеца цените се намаляват. Най-ниската цена е 194.95 лева, а най-високата – 1021.78 лева Същото важи и за юридически лица – най-високата цена в първите три месеца на годината е 578.59 лева, след което се следи спад до 562.27 лева

Според размера на мотора цената за застраховката е най-висока за мощ над 2500 куб. см. – междинна цена за първото шестмесечие от 418.72 лева, като отбелязва 3.27% спад от началото на годината.

Най-скъпи застраховки заплащат водачите в най-бедните региони на страната, излиза наяве от проучването. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Кюстендил и Благоевград, където междинната цена на „ Гражданска отговорност “ през юни е 345 лева В тази група се прибавят още Перник, Добрич и Силистра.

За водачите на коли, регистрирани в областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Софийска, междинната цена на „ Гражданската “ е най-ниска – към 300 лева

За София, която е най-рисковият за шофиране град, през първото полугодие застраховката коства приблизително 341 лева

Застрахователният пазар не регистрира огромен срив в продажбите по време на изключителното състояние. Приходите на застрахователните компании за първите четири месеца от началото на годината възлизат на 805 млн. лева – единствено с половин % по-малко от същия интервал на 2019 година Това демонстрират данните на Асоциацията на българските застрахователи. От автомобилните застраховки приходите доближават 200 млн. лева – към 25% от всички приходи. В същото време изплатените компенсации са 257 млн. лева – с 4.8% повече на годишна база.

Доброто си показване застрахователните компании изясняват с цифровизираните услуги, както и с предоставените варианти за завеждане на вреди онлайн и удължените периоди са завеждане на вредите.

След автомобилните застраховки на второ място в приходите се подрежда застраховката на дома – от пожар и естествени бедствия и от кражба. Рязко спадат продажбите на застраховките „ Помощ при пътешестване “, защото пътуването бе лимитирано в този интервал, както и застраховките при заболяване. В същото време поради пандемията застрахователите са въвели нови услуги като да вземем за пример покриване на разноските за лекуване на Covid-19 в чужбина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР