Снимка: БулфотоКазанлъшкият язовир Копринка е запълнен едва на 13 процента,

...
Снимка: БулфотоКазанлъшкият язовир Копринка е запълнен едва на 13 процента,
Коментари Харесай

Успокоиха жителите на Стара Загора, че няма да има воден режим, въпреки ниските нива на Копринка

Снимка: Булфото

Казанлъшкият язовир " Копринка " е напълнен едвам на 13 %, а реките към него са пресъхнали, защото от дълго време не е валял дъжд. Въпреки това, за жителите на Стара Загора и района не се чака воден режим. Това разкри пред БНТ инж. Тотьо Ангелов от ВиК - Стара Загора. Водоемът дава вода на три области.

" Основно язовирът се употребява за напояване, само че косвената роля на язовира е поречието на река Тунджа, където има построени кладенци и сондажи за водоснабдяване на Стара Загора и Казанлък. Когато равнището на Тунджа е в положително положение, кладенците са в главната си роля. При създалата се обстановка равнището на река Тунджа е спаднало, което въздейства на кладенците и те се нуждаят от продълбочаване за активността на водоснабдяването. На този стадий обаче няма заплаха от воден режим. Населението не би трябвало да се тревожи ", сподели инж. Ангелов.

Необходимо е обаче ограничение на водоподаването, поради което се подканят клиентите водата да се употребява рационално, с цел да няма разхищаване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР