Снимка БулфотоКъм момента силите и средствата на ГД Пожарна безопасност

...
Снимка БулфотоКъм момента силите и средствата на ГД Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Пожарникари участват в 22 спасителни акции в цялата страна

Снимка Булфото

Към момента силите и средствата на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ вземат участие в осъществяването на 22 аварийно-спасителни действия. Няма данни за застрашени хора и обитаеми места. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, като данните са към 12.00 часа, съобщи вести.бг.

От началото на денонощието в пожарните служби в страната са получени над 70 сигнала за катастрофи, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян.

Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета. В област Пловдив екипите са направили отводнителни действия на 21 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания. Отработени са и няколко сигнала за паднали дървета. На телефон 112 са подадени 15 сигнала за местни наводнения на територията на област Смолян.

Със заповед на кмета на община Смолян е оповестено бедствено състояние на територията на цялата община. Основната част от сигналите са съсредоточени към речното корито на река Черна. За оказване помощ на РДПБЗН – Смолян е предислоциран хидро-модул от пожарната работа в Пловдив. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР