снимка: БулфотоКакво се случва с болните от коронавирус. Всички, които

снимка: БулфотоКакво се случва с болните от коронавирус. Всички, които ...

Си Ен Ен обяви какво да правим, ако се разболеем с коронавирус.снимка: Булфото

Какво се случва с болните от коронавирус. Всички, които не се го преживели се питат това. От Си Ен Ен дават насоки, какво е необходимо да се направи:

 Какво да правим, ако ние или наши близки са лепнали COVID-19 или са уязвими от вируса? Ето съветите на американски специалисти, публикувани от Си Ен Ен.

Вие карате болестта тежко, задушавате се и чувствате силна умора, при това сте на възраст – трябва незабавно да постъпите в болница.

При леко неразположение, но без съпътстващи рискови фактори докторът ще ви посъветва да не излизате, да почивате, да пиете много течности и да следите дали състоянието ви ще се усложни.

“Хората с леки симптоми могат да се възстановяват у дома, но

не бива да се

показват навън

При влошаване и нужда от медицинска помощ те трябва да се обадят в болницата, че искат преглед, и да не се придвижват дотам с обществен транспорт или такси”, напътства американският Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Подгответе се

предварително

Когато не сте в непосредствена опасност, но сте потенциално рискови – имате диабет, хипертония, проблеми с белите дробове и имунитета, над 60 години сте, чакате бебе – тогава трябва да си стоите максимално у дома и да сте в постоянен контакт с личния си лекар.

Преди още заразата да пламне във вашето семейство, сред съседите и приятелите, направете списък с техните телефонни номера, както и тези на личния лекар, най-близката лаборатория, клиника, болница, Бърза помощ.

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg