снимка: БулфотоИнициативният комитет, който организира референдума, твърди, че в община

...
снимка: БулфотоИнициативният комитет, който организира референдума, твърди, че в община
Коментари Харесай

Мадара реши да остане в община Шумен

снимка: Булфото

Инициативният комитет, който провежда референдума, твърди, че в община Каспичан кметството ще получава по-добро финансиране.

Жителите на Мадара изрично взеха решение през днешния ден селото им да не минава към Каспичан, а да остане в община Шумен.

В локалния референдум, иницииран от кмета на селото Неделчо Неделчев, взеха присъединяване 381 от имащите право на глас 904 души, или 42,15%.

За да бъде законен локалният референдум, бе нужно да се доближи 40% интензивност.

„ За “ овакантяване на община Шумен и прекосяване към Каспичан обаче гласоподаваха единствено ¼ от гласувалите, а останалите пожелаха селото да остане, написа звук бг.

Избраният преди 2 години за кмет на Мадара с бюлетината на партия „ Воля “ Неделчо Неделчев счита, че в бюджета на община Шумен не се заделят задоволително пари за селото му.

Ако той желае още веднъж да ревизира поддръжката на съселяните си по въпроса за обособяване от Шумен, то би трябвало да изчака 12 месеца – законовият период за нов референдум по еднакъв въпрос.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР