Снимка БулфотоГлавният изпълнителен директор на българската Monbat Атанас Бобоков напуска

...
Снимка БулфотоГлавният изпълнителен директор на българската Monbat Атанас Бобоков напуска
Коментари Харесай

Aтaнac Бoбoĸoв ce oттeгля oт пocтa глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa Moнбaт

Снимка Булфото

Главният изпълнителен шеф на българската Monbat Атанас Бобоков напуща поста си. Това излиза наяве от негово изказване, публикувано от компанията до борсата. " С оглед опазване на стабилността на представляваната от мен компанията Монбат АД и граденото с години доверие на вложителите, с актуалното декларирам, че се отдръпвам от поста си на Изпълнителен шеф на сдружението Монбат АД ", написа в него, съобщи money.bg .

Той остава ръководител на Съвета на шефовете. Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха упрекнати, дружно със зам.-министър на околната среда, в проведена незаконна група и " незаконна активност, обвързвана с вноса и износа на боклуци от чужбина ".

Съдът постанови мярка за неотклонение " задържане под стража " на Атанас Бобоков, ръководител на Съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на " Монбат ". Пламен Бобоков бе освободен с парична гаранция от 1 млн. лева

Действията на прокуратурата доведоха до срив на акциите на компанията с близо 20%. Така пазарната капитализация на сдружението, един от водачите по доходи в България, понижава от 160,7 млн. на 130,3 млн. лева през днешния ден.

Спрямо постигнатия на 5 февруари т.г. връх от 6,50 лева за акция, компанията губи 48% от пазарната си капитализация. Първият спад пристигна през март поради пандемията. Тогава компанията изиска краткотрайно прекъсване на търговията с акциите ѝ, само че БФБ отхвърли. За същия интервал показателят Sofix губи 19% от цената си.

Най-големите акционери в " Монбат " са " Приста ойл холдинг " с 42,73% (управлявана от братя Бобокови), " Приста Холдко Кооператиф У.А. (ADM Capital и Европейската банка за възобновяване и развитие) с 20,78% и " Монбат Трейдинг " (също ръководена от Бобокови) със 7,06%.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР