снимка БулфотоГЕРБ хвърли истинска бомба от трибуната на Народното събрание,

...
снимка БулфотоГЕРБ хвърли истинска бомба от трибуната на Народното събрание,
Коментари Харесай

ГЕРБ подпали парламента: Партиите от протеста готвят правителство заедно с ДПС

снимка Булфото

ГЕРБ хвърли същинска бомба от трибуната на Народното събрание, като съобщи, че опозиционните партии зад тила на всички се готвят да вършат държавно управление с присъединяване на Движение за права и свободи.  Декларацията бе прочетена от Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, съобщи.

" В петък беше одобрено ядрото на новото парламентарно болшинство, което се очерта с избора за ръководител на 45-ото Народно заседание. В това ново болшинство влизат парламентарните групи на " ИТН ", " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън ". То действа целеустремено и проведено не на база на политическите и обществените си поръчки, не въз основата на идеологически и идейни сходства, а въз основата на общи подмолни дейности. Няма да се фокусираме върху думите на представителите на тези обединения, а върху делата им ", съобщи Тома Биков.

Той напомни, че по време на петъчното съвещание новото болшинство е избрало ръководители на трите най-важни комисии в Народното събрание. Биковказа, че Георги Ганев е бил определен за ръководител на Бюджетна комисия с гласовете на " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън " и от Движение за права и свободи. " Въздържали се " бяхме 66 депутати от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и 38 депутати от Българска социалистическа партия. Изводът от този резултат е единствено един - Без поддръжката на Движение за права и свободи господин Георги Ганев нямаше да бъде определен за ръководител на Бюджетната комисия. Далеч сме от илюзията това е плод на импровизиран възторг измежду депутатите на " ИТН ", " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън ". Не имаме вяра, че кандидатурите на партиите от митинга са били подкрепени от Движение за права и свободи, тъй като са били единствените безспорни ", сподели още Тома Биков. И направи съпоставяне, че безспорна е била кандидатурата на чл.-кор. Григор Горчев за ръководител на Здравна комисия е била отхвърлена.

" Ние имаме вяра на политическите обстоятелства, а не на вашите пояснения. Политическите обстоятелства дотук са симпоматични за метода, по който се готвите да управлявате страната и повдигат редица въпроси. Например по кое време и на каква цена се разбрахте за поддръжка на Движение за права и свободи? Каква е общата идейна база на " ИТН " и " Демократична България ", че по този начин елементарно се поддържаха едни други, с цел да заемат най-важните позиции в Народното събрание. Къде бяха извършени тези договаряния. Защо всички заедно се отметнахте от предизборните си обещания за бистрота и гласност на всяко ваше политическо деяние. Липсата на отговор на тези значими въпроси води към поредност други още по-важни въпроси като да вземем за пример водят ли се подмолни договаряния за сформиране на държавно управление с мандата на " ИТН " и с поддръжката на " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън! " Кои са договарящите ", сподели още Тома Биков.

Декларацията му провокира остра реакция от страна на Движение за права и свободи. Вие сте най-токсичната партия. Токсични сте в ръководството, токсични сте в съпротива, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Не тези които са били с Движение за права и свободи в ръководството изгоряха, а тези които са били в ръководството с ГЕРБ – Реформаторския блок изгоря, АБВ – изгоря, целият родолюбив блок къде е в този момент? – безапелационен бе Цонев. И съобщи: „ Още в изборната нощ нашият ръководител сподели, че ние от Движение за права и свободи разчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна. Тази смяна значи единствено едно: детрониране на ГЕРБ от властта. Това е смяната. Няма друга смяна. ”.

Цонев напомни позицията на Движението, че няма да поддържа държавно управление на партиите, които изгубиха гласове и мандати на изборите – ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Ще поддържа държавно управление на някоя от новите партии в Народното събрание, тъй като те показват вота на гласоподавателите за смяна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР