Снимка: БулфотоЕвропейската комисия предупреди германските производители да не продават в

...
Снимка: БулфотоЕвропейската комисия предупреди германските производители да не продават в
Коментари Харесай

България прибира автомобилния боклук на Европа - 100 хил. стари дизели, внесени у нас през 2017-а

Снимка: Булфото

Европейската комисия предизвести немските производители да не продават в Източна Европа сменени от страна на водачите дизелови коли.

" Реекспортът е просто изместване на проблемите с качеството на въздуха от запад на изток ", сподели еврокомисарят Елжбета Биенковска, отговаряща за вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и дребните и междинни предприятия, представен от Tagesspiegel.

" Все повече по-стари и рискови за околната среда дизелови коли са изнасят към Източна Европа и се продавани там на ниска цена ", твърди тя, написа investor.bg.

Според Tagesspiegel повече от 100 000 използвани автомобила са били изпратени предходната година единствено в България, от които съвсем една трета – мощно замърсяващи дизелови коли.

Вестникът се базира на европейската Organisation Transport & Environment (T&E).

" Планът на немското държавно управление за заобикаляне на възбраните за шофиране (от страна на разнообразни огромни градове, б. ред.) може в допълнение да ускори казуса ", предизвести полският еврокомисар.

Дизеловият пакет, който бе признат от огромната коалиция в Германия, планува, апропо, акция по подмяна на колите от страна на производителите на коли.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР