Снимка БулфотоДнес преди обяд над повечето райони ще преобладава слънчево

...
Снимка БулфотоДнес преди обяд над повечето райони ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Синоптиците бият тревога: Кошмарно време днес, задължително трябва да направите това

Снимка Булфото

Днес преди обяд над множеството региони ще доминира слънчево време. Задължително вземете чадър, тъй като към обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, основно в Централна България явленията ще са интензивни. Има условия за градушки. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Жълт код е обявен за 11 области в Централна България. Такава е прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, написа Блиц.

Предупреждението е в действие в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.
 
В тези региони ще има краткотрайни и интензивни валежи, съпроводени с гръмотевични стихии, мощни в следобедните часове и до среднощ. Очакваните местни превалявания са със обилни количества до 35 л/кв.м и градушки

Над планините около обяд и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.
 
Над Черноморието преди обяд ще има раздрана облачност, до слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, основно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР