Снимка БулфотоДнес, 20 декември 2018 г., Специализираната прокуратура поиска от

...
Снимка БулфотоДнес, 20 декември 2018 г., Специализираната прокуратура поиска от
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат върнати в ареста

Снимка Булфото

Днес, 20 декември 2018 година, Специализираната прокуратура изиска от Апелативния профилиран углавен съд да анулира определението на първоинстанционния съд от 19 декември 2018 година, с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе променена от „ Задържане под стража “ в “Домашен арест “ (с отсрочено осъществяване до 12 часа на 22 декември 2018 г.), написа вести.бг.

Според прокуратурата към сегашния миг по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължение на  мярките за неотклонение „ Задържане под стража “ на подсъдимите. Липсва смяна в събитията, налагащи проверка на ограниченията, в хода на правосъдното разследване не е разколебано и обоснованото съмнение, че точно те са направили закононарушението, за което са упрекнати.

В същото време продължава да е налице действителна заплаха подсъдимите да извършат ново закононарушение, като се има поради характерът на повдигнатите обвинявания, длъжностното им качество при осъществяване на закононарушението, високата социална заплаха на действието, методът на осъществяване и размерът на получения рушвет.

Продължителността на задържането на подсъдимите досега е в границите на рационалния период съгласно условията на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР