Снимка БулфотоДепутатите от парламентарната група на ГЕРБ няма да внесат

...
Снимка БулфотоДепутатите от парламентарната група на ГЕРБ няма да внесат
Коментари Харесай

Огромно извъртане! ГЕРБ няма да вкарват промените в закона за приватизацията, а ще подкрепят ветото на президента

Снимка Булфото

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ няма да внесат нови промени в закона за приватизацията, както им поръча министър председателят Бойко Борисов по-рано през днешния ден. Вместо това те ще поддържат в зала президентското несъгласие върху закона, стана ясно от брифинг на ГЕРБ в Народното събрание. Причината е, че ветото на президента обезсмисляло препоръчаните от министър-председателя ремонти, написа offnews.bg.

Още на следващия ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще заяви за ветото в залата. Очаква се още същия ден да се организира изключително съвещание на комисията по стопанска система, на което то да бъде разисквано. Комисията би трябвало да приготви доклад и да показа претекстовете за ветото преди да бъде гласувано то в пленарната зала.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява, че решението за промени в закона за концесиите е било взето през вчерашния ден на среща при премиера, където са участвали за депутати на ГЕРБ.

“С днешното несъгласие тези промени се обезсмислят. Няма да ги внесем, ще подкрепим ветото на президента ”, сподели Цветанов.

Според ГЕРБ с признатите текстове не са се променяли задължения по към този момент подписани контракти. Те обаче желали да пресекат спекулациите и политическите говорения по тематиката.

Трябва да приказваме с нашите съдружни сътрудници, би трябвало да прекратим всевъзможен тип нападки, сподели още Цветанов.

От ГЕРБ обясниха още, дали своят вот първичния вид на измененията, окачествени от мнозина като лобистки, тъй като текстовете са били подкрепени в отрасловата комисия, а правилото бил в зала да се гласоподава подкрепеното от комисия.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов продължи да упорства, че признатите предходната седмица промени в действителност няма по какъв начин да важат за остарели контракти.

" Може би президентът е имал изпреварваща информация за съвещанието при премиера и по тази причина е избързал с налагането на ветото ”, разяснява Цветанов, само че добави, че е добре, че има наложено несъгласие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР