снимка БулфотоДържавите-членки на Европейския съюз могат да се снабдяват и

...
снимка БулфотоДържавите-членки на Европейския съюз могат да се снабдяват и
Коментари Харесай

ЕС: Страните - членки могат да си купуват и ваксини, които не са включени в нашия списък

снимка Булфото

Държавите-членки на Европейския съюз могат да се доставят и с ваксини отвън съюза и извън европейската имунизационна тактика. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия във връзка готовността на Унгария да употребява съветската ваксина " Спутник ", съобщи ТА .

Той означи, че Будапеща се възползва от опцията едностранно да утвърди тази ваксина по неотложност, само че по този начин препаратът ще може да се употребява единствено в Унгария и няма да бъде позволено разпространяването му в Европейски Съюз, до момента в който не бъде издадено разрешение от европейската лекарствена организация.

По неговите думи производители от други елементи на света също могат да изискат оценка от европейската организация по медикаментите, с цел да получат правото да продават имунизациите си в Европейски Съюз.

Говорителят добави, че рамковите съглашения за доставки на ваксини, подписани от Европейска комисия, са разчетени по дози. Той разясни, че в Европейски Съюз се разисква по какъв начин да се подходи за договорните условия и доставките на имунизацията на " Пфайзер ", за която лекарствената организация позволи неотдавна добиване на шеста доза от флакон.

По-рано през днешния ден медии в Белгия оповестиха, че тъкмо поради това изискване страната наподобява ще получи 20 на 100 по-малко от в началото предстоящите флакони. Пояснява се, че това в допълнение забавя хода на имунизацията и внася новото изискване за потребление на специфични спринцовки и игли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР