Снимка БулфотоБолница “Пирогов“ и Националната кардиологична болница се подготвят да

...
Снимка БулфотоБолница “Пирогов“ и Националната кардиологична болница се подготвят да
Коментари Харесай

Три болници поемат работата на интензивното отделение в столичната педиатрия

Снимка Булфото

Болница “Пирогов “ и Националната кардиологична болница се приготвят да поемат лекуването на деца, откакто интензивното поделение на Националната детска болница краткотрайно беше затворено, съобщи БНР.

До възобновяване на работата на отделението здравният министър дефинира три лечебни заведения – “Пирогов “, Кардиологичната и Александровска болница, които да поемат неговите задания.

" Не е проблем за " Пирогов " да подкрепи интензивната грижа за децата, съобщи професор Николай Габровски.

Като цяло административната страна на нещата са конкретизирани с Министерство на здравеопазването, сподели професор Габровски.

" По отношение на софтуерното поръчителство, да, ще имаме потребност от малко спомагателна инсталация, защото ще доокомплектоваме в допълнение кревати, на които да посрещаме своите пациенти. Всичко това се реализира в съгласуваност с детската болница, от която, несъмнено, ние ще разчитаме, да получаваме поддръжка за някои характерни съвещания в някои тясно профилирани области ". Пет спомагателни кревати са обезпечени за педиатричното поделение в Националната кардиологична болница, с цел да се оправят със обстановката, уточни доктор Велимир Симов - шеф на отделението.

" За страдание, обаче, нито РЦЗ, нито Здравна каса реагираха на тази обстановка за да ни оказват помощ, в случай че имаме потребност. Колегите от " Пирогов " поемат част от клиничните пътеки, свързани със експерти като ендокринолози, нефролози, другите пациенти ги одобряваме ние. Тези, които са свързани с кардиологичните, острите дихателни проблеми, реанимационните пътеки ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР