Снимка БулфотоБлизо 2500 лв. обезщетение трябва да изплати Община Варна

...
Снимка БулфотоБлизо 2500 лв. обезщетение трябва да изплати Община Варна
Коментари Харесай

Жена осъди Община Варна за близо 2500 лв., счупила раменна кост на неравен тротоар

Снимка Булфото

Близо 2500 лева обезщетение би трябвало да изплати Община Варна на жена, счупила горния завършек на раменна кост поради потрошени и разместени плочки на тротоар до спирка Нептун. Това излиза наяве от решение на Районния съд от 8 август тази година във връзка формирано произвеждане от потърпевшата, научи Moreto.net.

Инцидентът е станал на 1 август 2018 година По време на придвижване дамата паднала на земята, вследствие на което претърпяла контузия на дясната ръка, съпроводена със мощни болки и неспособност да прави дейни придвижвания с нея, както и контузия на едната скула.

След направена рентгенография в болница се открила фрактура на раменната става. На 6 август е било извършено оперативно лекуване в региона на раменния пояс и горния крак, като е осъществена частична промяна на раменната става. Поставена е гипсова имобилизация.

На 10 август дамата била изписана за домашно лекуване, само че месеци наред е провеждала рехабилитация и физиотерапия. В този интервал с изключение на мощни болки, ищцата не е могла да се обслужва сама и е имала потребност от непозната помощ. В разследване на неудобствата и разноските, дамата получила тежък стрес с разстройства в акомодацията - протрахирана депресивна реакция, което наложило приложимост на лекарства. Към момента дамата към момента мъчно движи дясната си ръка.

От своя страна Община Варна, която дава отговор за ремонта и поддръжката на въпросния тротоар оспорва обстоятелството, че на посочената дата и място е съществувала грапавина на тротоара. Искът за неимуществени вреди бил прекомерно повишен с оглед критерия за правдивост и поради, че мястото е било наоколо до дома на ищеца, той е трябвало да бъде осведомен с него и надлежно да избегне трудността.

След събраните документи, признатите писмени доказателства и заключението на вещото лице по позволената съдебно-медицинска експертиза и разпитът на двама очевидци - съседът и синът на потърпевшата, удостоверили случая и пропадането на плочките, съдът смята искът на дамата за състоятелен.

В резултат на това Районният съд осъжда Община Варна да заплати сумата от 1250 лева, представляваща част от обезщетение в общ размер на 15 000 лв. за неимуществени вреди, изразяващи се в болки и премеждия от контузия на дясната ръка (счупване на горния завършек на раменната кост, закрито вдясно), считано от датата на увреждането – 01.08.2018 година до окончателното погашение на задължението; сумата от 14.22 лева за медикаменти; сторените по делото разходи в размер на 554 лева и възнаграждението на юриста от 600 лева

Решението предстои на обжалване пред Варненски областен съд в двуседмичен период от връчването му на страните.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР