снимка БулфотоБившият енергиен министър Теменужка Петкова даде днес извънреден брифинг,

...
снимка БулфотоБившият енергиен министър Теменужка Петкова даде днес извънреден брифинг,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Енергийният министър лъже

снимка Булфото

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова даде през днешния ден ексклузивен брифинг, на който да каже, че служебният отраслов министър лъже.

Енергийният министър изрече поредност от големи неистини, които съгласно мен целят не тези хора да бъдат потребни, а да се всява суматоха и да се вършат внушения. По този мотив върша това изказване, с цел да имат жителите изясненост, сподели тя, представена от.  Advertisement

По-рано през днешния ден служебният министър на енергетиката Андрей Живков уточни, че Българският енергиен холдинг е задлъжнял, с цел да реши краткосрочни проблеми на Топлоелектрическа централа " Марица - Изток - 2 ", на мини " Марица - Изток " и " Топлофикация " - София. Тези отговорности коствали 100 млн. лв. годишно.

" Първата неистина, която чух, е за статута на БЕХ. Живков изрази подозрение и безпокойство, че холдингът се е трансформирал в подобен, който финансира своите дъщерни сдружения. Всъщност не решавал проблеми, а създавал такива.

Това, което бих предложила на сътрудника, е да прочете устава на холдинга. БЕХ не е действен, а финансов холдинг. Неговата съществена активност е да подкрепя финансово своите дъщерните си сдружения. БЕХ прави своята работа ", акцентира Петкова.

Според нея, втората неистина и операция от страна на Живков, било изявлението, че липсва политика в енергийното министерство.  " Това е груба неистина, операция и измислица ", сподели тя. Оценката за политиката на бранша се давал от интернационалните рейтингови организации, напомни Петкова и акцентира, че " Фитч " е повишил кредитния рейтинг на БЕХ два пъти.

" Енергетиката е извънредно значим, структуро-определящ бранш, директно обвързван с националната ни сигурност. Всеки, който си разрешава да изрича лъжи и небивалици, ще понесе своята отговорност.

Третата доста сериозна неистина е обвързвана с финансовата непоклатимост на бранша. Колегата без да уточни конкретика и числа просто изясни, че държавната енергетика е във финансов колапс. Понеже аз не работя като сътрудника със клюки, работя с обстоятелства, мога да ви покажа цялата информация за всяко едно сдружение, както и за неговото финансово положение от 2014 година до 2020 година

Тази информация съм предоставила на Живков в деня, в който той пое министерството, с цел да не търси и да не губи време. Той сподели, че желал информация, която не му била давана. Фактите и числата демонстрират, че през 2014 година БЕХ е бил на загуба. Към 31 декември 2020 година БЕХ е на 280 млн. лева облага. Не знам какво ще стабилизира сътрудника Живков, само че мо поисквам триумф ", сподели още Петкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР