Снимка: БулфотоБългарският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше избрана за координатор

...
Снимка: БулфотоБългарският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше избрана за координатор
Коментари Харесай

Избраха Ева Майдел за координатор на групата на ЕНП в комисията за развитие на технологиите

Снимка: Булфото

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше определена за координатор на групата на ЕНП в новосъздадената специфична комисия на Европейския парламент за развиване на технологиите, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ, представен от Novini.bg.

" В идващите 12 месеца ни следва тежката задача да предложим ограничения на европейско равнище, които да усилят доверието на жителите в нови технологии като изкуствен интелект и роботика, като ги създадем по-предвидими и сигурни за потребление. Трудно ще създадем европейски Facebook или Амазон, само че имаме късмет да допринесем за появяването на идващия софтуерен колос в нова сфера. Нужно е да прилагаме единни за целия Европейски Съюз стандарти и морални правила в развиването на изкуствения разсъдък. Така от една страна ще осигурим предвидимост на бизнеса, a от друга ще подсигуряваме, че технологиите работят в услуга на обществото, а не са инструмент за зловредни дейности ", съобщи след избирането си Ева Майдел, която е единственият български представител в специфичната комисия.

В отговорностите на Ева Майдел като координатор на евродепутатите от ЕНП в комисията влизат координиране на обща позиция на групата по основни въпроси, организация на дневния ред и целите на комисията дружно с координаторите на останалите политически групи, систематизиране на работата измежду членовете от ЕНП.

" За да подсигуряваме, че необятното нахлуване на технологиите в всекидневието ни е насочено към и в интерес на индивида, ще начертаем проект от ограничения, които да бъдат препоръчани за европейско законодателство. Трудностите при контролиране на толкоз нова материя идват от риска да не задушиш нововъведенията с тежка администрация. Затова като най-голямата политическа група в Европа която постоянно работи за стимулиране на бизнесмените, ще следим да няма несъразмерни ограничавания ", добави Ева Майдел.

Новата комисия има 33 членове и ще работи 12 месеца след първото си съвещание. Тя би трябвало да показа оценка, в която се дефинират общите цели на Европейски Съюз в средносрочен и дълготраен проект и която включва главните стъпки, нужни за тяхното реализиране, в това число пътна карта за " Европа, готова за цифровата епоха ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР