снимка: БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните е констатирала огнище

...
снимка: БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните е констатирала огнище
Коментари Харесай

Огнище на африканска чума в хисарско село

снимка: Булфото

Българската организация по сигурност на храните е установила огнище на Африканска чума по свинете в нерегистрирано персонално стопанство в с. Красново, община Хисаря.

Положителният резултат от пробите е доказан от Националната референтна лаборатория в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. В засегнатия „ заден двор “ са отглеждани 5 животни – 2 свине-майки, едната от които с 3 неотбити свине, написа fakti.bg.

По време на инспекция, инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Пловдив са открили, че животните са с изявени признаци за вируса на Африканска чума по свинете.

 

 

Предприети са ограничения за надзор и очистване на болестта според разпоредбите на европейското и националното законодателство и Плана за незабавни дейности при надзор на АЧС.

Животните са умъртвени по човечен метод и са обезвредени при съблюдаване на нормативните условия.

Определена е 3-километрова защитна зона към огнището, в която влиза с. Красново. Определена е също и 10-километрова следена зона, в която влизат обитаемоте места: с. Мало Крушево, с. Беловица, с. Старосел, с. Кръстевич и с. Драгомир, обл. Пловдив, както и с. Дюлево, обл. Пазарджик.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на Референдума от 2016 г. , че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти? Линк към резултатите от анкетата

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР