снимка: БулфотоБългария получава 11,43 млрд. евро до 2027 г.Това става

...
снимка: БулфотоБългария получава 11,43 млрд. евро до 2027 г.Това става
Коментари Харесай

Проект на споразумение: Получаваме близо 12 милиарда евро за 7 години

снимка: Булфото

България получава 11,43 милиарда евро до 2027 година

Това излиза наяве от публикуван за разискване план на съглашение.

11,43 милиарда евро е европейското и национално финансиране за идващия програмен интервал 2021-2027 година Това излиза наяве от оповестения за публично разискване план на съглашение за партньорство на България за този интервал, написа 24chasa.bg.

В многогодишната финансова рамка, която бе утвърдена през юли на Европейски съвет, е записано, че България ще получи 16,7 милиарда евро. А общо по отношение на предходния програмен интервал сумата е двойно повече, похвали се тогава министър председателят Борисов.

В оповестения за разискване план на съглашение, в който са парите по обособените стратегии, не са записани сумите по програмата за развиване на селските региони. Финансирането с спомагателен запас от 200 млн. евро за едва развитите райони, което беше гордостта на премиера, ще бъде разпределено по стратегии по-късно, прецизират от екипа на вицепремиера Томислав Дончев. Най-вероятно е то да се насочи към Северозападния и Северния централен регион, другият вид е към всички региони без София.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР