Снимка БулфотоАкт в общ размер на 5000 лева, съставен от

...
Снимка БулфотоАкт в общ размер на 5000 лева, съставен от
Коментари Харесай

Вижте как таксиджия отърва глоба от 5 000 лева

Снимка Булфото

Акт в общ размер на 5000 лв., формиран от основен контрольор в Изпълнителна организация “Автомобилна администрация ” по отношение на пловдивски таксиметров водач, падна в районния съд. Глобата била наложена на 8 декември м. година на кръстовището на бул. „ България “ и улица „ Победа “. Тогава даяджията спипал лидера без нужните за осъществяване на услугата документи - позволение за осъществяване на таксиметров транспорт, уверение „ Водач на лек таксиметров автомобил “, пътна брошура и уверение за психическа валидност, написа " Марица ".

 

Шофьорът се оправдал, че в този миг не бил на работа, само че това изказване не било почетено от съда, защото по време на инспекцията колата нямала нужната табела „ Не работи “, която би трябвало да е залепена вдясно на предното стъкло. Мъжът не бил свалил или закрил с калъф знака " Такси ". Затова му бил написан акт за нерегламентирано осъществяване на транспортната услуга, с обособена санкция за всеки от четирите документа. 

Направени информации открили, че мъжът има уверение „ Водач на лек таксиметров автомобил “ и уверение за психическа валидност. За осъщественото в допълнение следствие обаче водачът схванал чак при приемането на наказателното разпореждане. Според закона гарантирането на правото на отбрана на нарушителя изисква той да бъде осведомен с тези условия и преди издаването на постановлението. Тъй като документите, които допълват акта, не били предоставени на водача в период, отпаднали две от санкциите - за това, че мъжът не носел удостоверението „ Водач на лек таксиметров автомобил “ и китапа за психическа валидност, всяка от които е била в размер на 500 лв.. 

Липсата на другите два документа била глобена по член от Закона за автомобилните транспорти, съгласно който водачът изобщо не имал нужните документи. В акта и наказателното разпореждане обаче било маркирано, че мъжът „ не носел “ документите, без въобще да става въпрос дали ги има, или не, което се глоби по друга алинея на същия член от закона. Тъй като използването на неправилна санкционна норма също лимитира правото на отбрана на нарушителя, това дало съображение за анулация на тези две санкции по наказателното постановление - всяка за по 2000 лв., с колкото се санкционира осъществяването на услугата без постоянни документи.  

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Пловдивския административен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР