снимка Булфото11 и 18 юли са датите, на които биха

...
снимка Булфото11 и 18 юли са датите, на които биха
Коментари Харесай

Експерт: Евентуални предсрочни избори може да има на 11 или 18 юли

снимка Булфото

11 и 18 юли са датите, на които биха могли най-рано да се проведат предварителни парламентарни избори. 

Това съобщи в предаването  лидерът на партия МИР Симеон Славчев. По думите му депутатите от незабавен порядък би трябвало да вкарат машинното гласоподаване за идващите парламентарни избори, като оптимално улеснят процедурата във връзка с изборните протоколи. Освен това Славчев изиска въвеждането на изборен регион " Чужбина ".

" В момента ще забележим един конфликт, още веднъж една замяна. Твърде евентуално е партиите да не стигнат до консенсус и да се забави топката във връзка с Изборния закон ", сподели Славчев. Той разясни, че втората политическа мощ, " ИТН ", не дава ясни индикации ще прави ли държавно управление и с каква поддръжка. " Ако се стигне до предварителни парламентарни избори, за нас вероятните дати са 11 или 18 юли. Другият вид е самите партии да се обединят към Изборния кодекс и да си дадат една рамка до септември месец и парламентарните избори да бъдат две в едно с президентските ", разяснява Славчев.

Политикът напомни редица изборни нарушавания, като акцентира, че даже Централната изборна комисия е признала, че 90% от изборните протоколи са сбъркани. " Няма логическо пояснение машинните протоколи от машината за гласоподаване, да бъдат нанасяни ръчно в книжен протокол. Ние получихме сигнали и за редица поправени протоколи ", означи Славчев, като описа за случай във Виена, в който негова позната е гласувала за партия МИР, а от въпросната секция е нямало нито един глас за групировката в края на изборния ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР