снимка БулфотоВсяка ограничителна мярка е обект на дълги дискусии, в

...
снимка БулфотоВсяка ограничителна мярка е обект на дълги дискусии, в
Коментари Харесай

Дончев: Всяко ограничение, което се налага, се дебатира продължително време

снимка Булфото

" Всяка ограничаваща мярка е обект на дълги полемики, в които вземат участие лекари, специалисти. Задачата на политиците, които носят отговорност за финалното решение, е да създадат сложен разбор и доколкото е допустимо, да се съобразят с интереса на всички. Тук водещият е ползата, обвързван с публичното здраве ", разяснява вицепремиерът Томислав Дончев. 

" Има увеличение на темпото, с което съответната администрация отпуска средствата за подкрепяне на бизнеса ". Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Макар да не даде в детайли пояснение на данните за стопански растеж при понижаване на потреблението, той посочи, че макар затварянето на бизнеси, са регистрирани доста по-добри доходи от Данък добавена стойност.

Вицепремиерът разяснява и митингите на притежателите на заведения, които през днешния ден желаеха оставката на здравния министър. Дончев призна тяхното право на митинг и отстояване на своите ползи. Изхождайки от позицията на ръководещите обаче, той даде да се разбере, че задачата на държавното управление е да отстоява интереса на цялото общество. " Всяка ограничаваща мярка е обект на дълги полемики, в които вземат участие лекари, специалисти. Задачата на политиците, които носят отговорност за финалното решение, е да създадат сложен разбор и доколкото е допустимо, да се съобразят с интереса на всички. Тук водещият е ползата, обвързван с публичното здраве ", разяснява вицепремиерът. 

Дончев акцентира, че ръководещите имат логаритъм - и здравен, и стопански - за дейности в дадена обстановка, обвързвана с разпространяването на вируса. Но по думите му би трябвало да се има поради, че пандемията е предизвикателство, което не познаваме задоволително добре. Той увери, че деликатно се проучват данните за броя на заболелите. " Сега да вземем за пример, откакто някои възпитаници потеглиха присъствено на учебно заведение, броят на заболелите не се е нараснал ", посочи Дончев. 

Вицепремиерът отхвърли като спекулации съмненията, свързани с поръчката от нашата страна на 4,5 дози от имунизацията на " Астра Зенека ". Според него Европейски Съюз е в правото си да изиска обещаното от тази компания. По отношение на идните избори Томислав Дончев изрази страдание, че тематиката за честността на вота е в центъра на вниманието, вместо да се дискутират политически хрумвания и платформи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР