снимка Булфото,Основната работа на служебното правителство е да организира предстоящите

...
снимка Булфото,Основната работа на служебното правителство е да организира предстоящите
Коментари Харесай

Радев: Служебното правителство се справя със задачите си

снимка Булфото,

Основната работа на служебното държавно управление е да провежда идните избори почтено, като се пребори с купения избор. Смятам, че макар всички компликации, макар наследството, което е заварило, служебното държавно управление се оправя със дилемите си.  Това съобщи пред медии президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На конгрес, отдаден на 30-тата годишнина от приемането на новата Конституция, той я назова " дирек на държавността " и благодари на нейните основатели, част от които бяха в аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", където се организира тържеството.

Три основни посоки за промяна очерта президентът: в поска усилване правата на жителите, за по-ефективна и самостоятелна правосъдна власт и третото за за улеснен достъп на жителите до правораздаване, съобщи БНР.

За Конституционната тъжба и опцията жители да сезират Конституционния съд приказва в словото си ръководителят на Конституционен съд Борис Велчев.

На събитието, което е първото от поредицата, с които ще се означи 30-тата годишнина от приемането на първата демократична Конституция, участваха някогашни министър председатели, някогашни ръководители на Народното събрание, депутати и доста адвокати.

Тържеството завърши с изявление на правосъдния министър Янаки Стоилов, който прикани да не упрекваме Конституцията за собствените ни неточности и неуспехи и се обърна към политиците, напомняйки им, че Конституцията е основана, с цел да лимитира властовите им упоритости.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР