Снимка: БулфотоНие от ДПС няма да се откажем и с

...
Снимка: БулфотоНие от ДПС няма да се откажем и с
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Всички българи имат право да ползват своя език

Снимка: Булфото

„ Ние от Движение за права и свободи няма да се откажем и с всички старания продължаваме да работим за правото на всички български жители да употребяват своя език, тъй като това право е естествено и е закрепено в Конституцията “.

Това декларира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Facebook във връзка Европейския ден на езиците, написа standartnews.com.

„ Отчитайки, че езиковото многообразие е благосъстояние, основателите насърчават проучването на нови езици и разширението на обсега на изучаваните езици, с цел да се увеличи равнището на многоезичност и междукултурното съгласие.

Европа продължава в тази тенденция и хората с горделивост употребяват своите езици и ползват съществуващите си езикови умения “, декларира още Карадайъ във Facebook.

Той разяснява, че от страните се изисква да обезпечават елементарен достъп до езиковото образование, както и да поддържат политическите начинания за популяризирането на езиците.

„ В европейска България ръководещите не разрешават използването на майчин език и по всевъзможен метод затрудняват проучването на майчин език в учебно заведение “, показва още Мустафа Карадайъ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР