снимка БулфотоДавайте да дадем, за да не кажат, че не

...
снимка БулфотоДавайте да дадем, за да не кажат, че не
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Властта дава, за да не кажем, че нищо не правят

снимка Булфото

„ Давайте да дадем, с цел да не кажат, че не вършим нищо. Или с цел да се усвоят едни средства “, нагледно се изрази секретарят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев от трибуната на Народното събрание, обръщайки се към вицепремиера Томислав Дончев, съобщи.

От левицата настояват, че резултатът от сходни дейности на безпланова работа се въртят просто едни средства „ наляво и надясно “ – шумно се популяризира, че държавното управление прави неща за българската стопанска система, само че резултатът явно не е огромен.

„ Времето, за което безвъзмездните помощи стигат до засегнатите от коронавирус рецесията е различен въпрос. За три от четири от показаните в отговора ви процедури, в това число подпомагането на туроператори, подпомагането на транспортния бранш, помощта още не е стигнала до нуждаещите се “, обърна внимание социалистът.

„ Правителството излъга българските предприятия, като им даде обещание през март, че до края на 2020 година стопанската система ще бъде подкрепена с 4 милиарда и половина. Оказа се, че работещите ограничения са били единствено 2 и по тях българските предприятия са получили към милиард лв., с което се нареждаме на последно място в Европейски Съюз по предоставени средства за опазване на икономическата интензивност “, установи Данчев.

Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов също попита във времето за парламентарен надзор: „ До каква степен и в какъв размер средствата за помощите стигнаха действително до извънредно нуждаете се?

Защо тъкмо се наложи да приемем тази корекция в параграф 51 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, та законът да влиза ретроактивно с 3 месеца обратно. Какво се случва в тези 3 месеца. Бяха ли изхарчени пари в прорез със закона? “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР