Снимка Булфото, архивВсички зеленчуци са полезни и спор за това

...
Снимка Булфото, архивВсички зеленчуци са полезни и спор за това
Коментари Харесай

Учени посочиха най-полезния зеленчук и обясниха защо

Снимка Булфото, списък

Всички зеленчуци са потребни и спор за това няма. Но този е необикновен!

В него има доста антиоксиданти, които защищават организма от свободните радикали - основните виновници за ускореното стареене.

Той оказва помощ в битката против рака с помощта на съществуването на съединението SRG, което унищожава злокачествените кафези, написа zdrave.to.

Той защищава от сърдечно съдови патологии, защото намалява равнището на холестерола.
 
За тези, които страдата от ненужно тегло, специалистите предлагат диета, в състава на която господства този зарзават - той би трябвало да бъде добавян във допустимо най-вече блюда. Причината е, че този зарзават прави яденето ситно, а съдържа малко калории. Освен това и усетът му в другите блюда е друг.
 
Освен всичко друго този зарзават оказва помощ и при отказването от цигарите.

След като сумирали всички позитивни качества на този чудо-зеленчук и заболяванията, при лекуването на които той оказва помощ, учените стигнали до извода, че точно той е най-полезният от всички съществуващи.

И това е патладжанът.

Ето към гореизброените изгоди от него и една рецепти при болки в ставите:

Необходими артикули:  1 междинен патладжан 1 литър вода 50 мл. зехтин 2-3 дафинови листа

Приготвяне:  1. Измийте патладжаните и ги нарежете на шайби. 2. Сложете нарязания патладжан в тенджера с вряща вода и пуснете дафиновите листа. 3. Достатъчно е да задържите нарязаните патладжани във врящата вода не повече от 5-7 минути. 4. Оставете да се охлади. 5. 750 мл. от охладена течност оставете в хладилника и отделете 250 мл. за външна приложимост. 6. Смесете 250 мл. от останалата течност със зехтина. Получената примес би трябвало да се съхранява в хладилника.

Приложение на рецептата за заболели стави:  Отделените в хладилника 750 мл. се разделят на три приема. Течността се пие на гладно. Останалите 250 мл., които са смесени със зехтин, се ползват външно. просто намажете мястото, на което чувствате болежка. Може да извършите и компрес. След 20 дни приложимост би трябвало да се възвърне подвижността. Болката и възпалението изчезват изцяло! Сега знаете по какъв начин да третирате ставната болежка. Народните средства за лекуване не са панацея, само че те могат доста да подобрят здравословното ви положение и да отстранен болката.

Лечебна напитка от патладжан:

Необходими съставки:

1 междинен по мярка патладжан

1 л. вода

Сокът от 1/2 лимон

Начин на подготвяне:

Измийте добре патладжана. Нарежете го на дребни части. Кипнете водата и деликатно го прибавете в нея.

Намалете силата на котлона. Оставете патладжана да ври 25 минути, до момента в който изцяло омекне. Свалете тенджерата от котлона. Оставете напитката за престои най-малко 1 час.

Прецедете течността и изхвърлете остатъците от патладжана.

Добавете лимонен сок и разбъркайте добре. Съхранявайте лечебната патладжанена вода в мрачен съд.

Бележка: водата, която получавате след сваряването на патладжана, може да има леко горчив и противен усет. За да избегнете това, преди да сварите зеленчука, можете да го потопите в купа с малко каменна сол.

След известно време солта ще се оцвети в мрачно. Това значи, че е извлякла от патладжана горчивия усет.

Накрая измийте добре патладжана, с цел да отстраните всички следи от солта. Изпълнете рецептата по този начин, както я описахме нагоре.

Как да консумирате водата от патладжан?

Можете да консумирате патладжанена вода няколко пъти на ден. Първата чаша е целесъобразно да изпиете преди закуска, втората – след обяд, третата – следобедно време, а последната – преди вечеря.

Консумирайте това натурално средство 7 дни поред, по 1-2 пъти на ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР