Снимка: Булфото, архивВ София ще бъде въведен нощен служебен абонамент

...
Снимка: Булфото, архивВ София ще бъде въведен нощен служебен абонамент
Коментари Харесай

Ще плащаме 650 лева месечно за паркиране в София и през нощта, иначе паяци

Снимка: Булфото, списък

В София ще бъде въведен нощен длъжностен абонамент за " синя зона ", заяви Румяна Милова, която оглавява Дирекция " Паркиране и подвижност " в Центъра за градска подвижност, пред " Труд ".

Нощният абонамент ще важи сред 19:30 ч. и 08:30 ч., като цената за наем ще е като актуалната за дневен абонамент – 650 лв. за " синя зона " на месец. Нощният абонамент обаче за разлика от дневния, ще включва и събота и неделя.

Промените се вкарват с наредбата за придвижването в София, в случай че тя бъде призната от Столичния общински съвет на 26 юли. Тя ще влезе в действие през октомври. Наредбата урежда и въвеждането от ноември на нови зелени зони от общо 5500 нови места за платено паркиране в регионите " Лозенец ", " Оборище ", " Възраждане " и " Красно село ". Включено е и въвеждането на годишен абонамент за зоните.

Целта на въвеждането на нощния абонамент е работещите през нощта заведения да могат да станат клиенти на този абонамент и да дават паркоместата за техни клиенти.

" Във връзка с нощния длъжностен абонамент Центъра за градска подвижност ще обезпечи патрул и паяк и ще обслужва тези служебни места по подобен метод с обслужването на дневния абонамент. При подаден сигнал от компанията ползвател ще идва паякът в случай че на мястото има автомобил, който не е техен или на техен клиент.

Същият този екип на ЦГМ ще управлява през нощта и дневните паркоместа за длъжностен абонамент, защото имаме сигнали, че има злоупотреби от страна на платили за дневен длъжностен абонамент, които го употребяват и през нощта и даже събират пари от жители ", сподели Милова. Всяка компания ще може да подписа два обособени контракта – за дневен и за нощен превоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР