Снимка Булфото, архивСпоред Кирил Ананиев служителите на НАП не са

...
Снимка Булфото, архивСпоред Кирил Ананиев служителите на НАП не са
Коментари Харесай

Според министър Ананиев служителите на НАП не са некадърни въпреки пропуснатите стотици милиони от Божков

Снимка Булфото, списък

Според Кирил Ананиев чиновниците на Национална агенция за приходите не са некадърни макар пропуснатите стотици милиони 

По време на парламентарния надзор финансовият министър Кирил Ананиев се аргументира за анулираните запори на Божков:  " Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили, са били с пропуски и погрешни неща. Въпрос на правосъдно произвеждане. Водят се каузи. Така е решил съдът, по този начин е разпоредил и такова решение е взел ", сподели той, представен от

Повод за думите му е решението на Софийския административен съд да анулира три наложени запора върху компании, свързани с някогашния хазартен необут.

Заради оспорвания в съда на наложените актове приходната организация не съумява да събере дължимите суми. ФрогНюз напомня, че Божков е упрекнат в редица закононарушения, а едно от тях е, че е не е плащал дължимите налози и е ощетил страната със 700 милиона лв.. От тях до този миг са събрани едвам 8 милиона лв.. 

През 2019 година разформированата към този момент Комисия по
хазарта е образувала 8 акта за определяне на обществени държавни вземания на 4 компании на Васил Божков. Тези 8 акта са трансферирани към Приходната организация, която е наложила запор и обезпечителни ограничения и е образувала изпълнителни производства против тези компании.

Три от наложените запори са анулирани. 

" През 2020 година в Национална агенция за приходите са предявени за наложително събиране неплатени такси по Закона за
хазарта в общ размер на 694 млн. лв.. В това число главница 556 млн. и лихви в размер на 137 млн. лв.. Към момента част от наложените обезпечителни ограничения от обществените реализатори на Национална агенция за приходите са обжалвани по правосъден ред и не са придобили стабилитет. Независимо от горното събраните в Национална агенция за приходите суми за погасяване на посочените отговорности към 21.10 са в размер на 8 млн. лева ", сподели Кирил Ананиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР