Снимка Булфото, архивСъставите на секционните избирателни комисии за парламентарните избори

...
Снимка Булфото, архивСъставите на секционните избирателни комисии за парламентарните избори
Коментари Харесай

ЦИК: Ще има време за ваксини до 1 март, когато ще са ясни съставите на комисиите

Снимка Булфото, списък

Съставите на секционните изборни комисии за парламентарните избори на 4 април би трябвало да са ясни най-късно до 1 март. Това реши на съвещанието си през днешния ден Централната изборна комисия, оповестява.

Така се дава опция на членовете на изборните секции, които желаят да бъдат имунизирани, да получат двете дози преди изборния ден. Здравният министър проф. Костадин Ангелов към този момент разгласи, че с цел да получат имунитет до вота, първата доза от имунизацията би трябвало да бъде сложена на членовете на секциите най-късно до 5 март. В понеделник стана ясно, че членовете на ЦИК и администрацията й са подготвени да се имунизират този петък и ще дадат инструкции на РИК да създадат описи за искащите да се ваксинират техни членове. Организацията за имунизацията на съставите на РИК би трябвало да се координира от тях със съответното РЗИ. 

Изтегля се и датата за осъществяване на консултациите при кметовете на общини или на региони за образуване на съставите на секционните комисии. Вместо до 27 февруари, какъвто е срокът по хронограмата, те би трябвало да се проведат до 22 февруари. Районните изборни комисии пък би трябвало да ги назначат до 1 март вместо до 9 март, както се предвиждаше по хронограмата за вота.

На съвещанието стана ясно, че във формулата за разпределение на местата сред партиите в секционните комисии, няма смяна и тя повтаря тази, която ще важи за частичния локален избор на 28 февруари, защото няма смяна в парламентарните групи.

За съставите на преносимите секции, които ще посещават гласоподаватели с трайни увреждания, които не им разрешават да гласоподават в секция, периодите остават непроменени. Те би трябвало да са ясни до 24 март.

За съставите на мобилните секции, с каквито ще гласоподават карантинирани и сложени под наложителна изолираност, следва да бъде взето настрана решение.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР