Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин прие днес в Санкт

...
Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин прие днес в Санкт
Коментари Харесай

Путин прие Лукашенко в Санкт Петербург

Снимка: Булфото, списък

Руският президент Владимир Путин одобри през днешния ден в Санкт Петербург беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, който разчита от ден на ден на поддръжката на Москва на фона на изострилото се напрежение със Запада.

 

Лукашенко благодари на Путин за " доста сериозната поддръжка на Русия " и даде обещание страната му изрядно да си погасява заемите към Москва. От своя страна Путин похвали Беларус като " благонадежден и постоянен сътрудник ", по време на двустранните диалози в Санкт Петербург.

Беларус е запазила обичайните стопански връзки и съдействието с Русия, с помощта на което страната съумява да устои на въведените от Запада наказания, съобщи Лукашенко на срещата си с Путин.

" Нашата стопанска система е обвързвана доста съществено с съветската, запазихме доста от връзките на съдействие с Русия. Не тръгнахме по същия път като други страни и с помощта на това, че не скъсахме тези връзки, съумяваме в това мъчно време някак си да изплуваме стопански ", посочи Лукашенко.

Беларуският водач означи, че страната му е съумяла да резервира индустрията си, а " някъде и да я надгради, с помощта на съветски вложения ". " Радостно е, че стокообменът ни нараства, без значение от всевъзможни " вируси " извън против Русия и Беларус ", сподели Лукашенко.

Беларуският президент акцентира, че въпреки Минск в този момент да подхваща опити за диверсификация на външната търговия, връзките със Запада и преди не са играели решаваща роля в стопанската система на страната. По думите му Западът е минал към самостоятелен гнет против тези беларуси, които поддържат управляващите в Минск.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР