Снимка Булфото, архивПремиерът настоява банките да не обслужват хора от

...
Снимка Булфото, архивПремиерът настоява банките да не обслужват хора от
Коментари Харесай

Стефан Янев настоява хора и фирми от черния списък по „Магнитски“ да нямат достъп до банкови продукти

Снимка Булфото, списък

Премиерът упорства банките да не обслужват хора от черния лист на глобените. 

Стефан Янев по време на Съвет на сигурността Банките да не работят с хора и компании от черния лист по „ Магнитски “, с цел да бъдат избегнати бъдещи наказания. Това прикани служебният министър председател Стефан Янев по време на Съвет по сигурността.  Изключително обезпокоително и унизително е да получаваме информация извън за съществуването на съществени корупционни практики, против които способените органи на държавната власт явно не са подхванали нищо дейно досега, добави той, представен от

Припомняме, че на 2 юни Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на 3 български лица и 64 компании. Сред тях са Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. “Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и следствията в това отношение към този момент излизат отвън националните ни граници “, сподели служебният министър председател. Правителството одобри решение, с което се основава непрекъсната работна група. В тази работна група присъединяване имат представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, ДАНС и Национална агенция за приходите със задача да изготви и поддържа лист на лицата, които попадат и евентуално биха попаднали в обсега на глобите.

Същевременно ДАНС и Национална агенция за приходите имат задача да подхващат непрекъснати ограничения за определяне степента на съгласуваност на лица с лицата от листата и да оферират на непрекъснатата работна група допълнение на листата при положение, че се откри съгласуваност или изключване от листата при положение, че тази съгласуваност е прекъсната. Целта е да се понижат рисковете за страната в политически и интернационален проект, както и за българската стопанска система от тези наказания. Те провокираха изострен публичен отзук и реакции. Прокуратурата се самосезира.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР