снимка: Булфото, архивПо проект скатът е почти отвесен.Проблеми има и

...
снимка: Булфото, архивПо проект скатът е почти отвесен.Проблеми има и
Коментари Харесай

Срутване на новия участък на магистралата край Симитли

снимка: Булфото, списък

По план скатът е съвсем вертикален.

Проблеми има и в други сектори по трасето.

Срути се склон на новостроящия се сектор ЛОТ-3.1. на Автомагистрала " Струма " край град Симитли.

Срутването е станало след поройния дъжд в сряда., предава Българска национална телевизия. Участък от ската се е свлякъл дружно с поставената защитна мрежа и рогозката под нея. Паднала е най-вече пръст и дребни камъни, които са запълнили 2-метровата " джоб " стена под ската.

Отляво на сриването скатът също потегля да се свлича, има раздрани сектори от мрежата и поставената под нея лесозащитна черга.

Срутването е в готовия още предходната година 2-километров сектор от рудник " Ораново " до Сухата река. Той е с сложена настилка, замрежен склон, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха сложени от алпинисти предходната година а през есента секторът импровизирано беше пуснат в употреба за 20-на дни.

Той още веднъж беше затворен, защото при косото включване в ГП Е-79 тежките камиони започнаха да разрушават асфалтовото покритие. Проблемът е, че скатът е съвсем вертикален, само че по този начин е по план.

В момента от този ЛОТ се строят мостовете от северния вход на най-дългия тунел у нас-„ Железница “, вършат се по нова-„ избутваща технология. Единият мост е готово-той минава над остарелия път Струмско-Долно Церово, жп-линията София-Кулата, ГП Е-79 и р. Струма. Вторият мост тези дни мина също над Е-79, подготвен е съвсем половината. Дясната тръба на тунела в посока Благоевград е прокопана, пред край е и лявата.

След тунела в посока Симитли на южния излаз моста е подготвен, следва също доста стръмния склон против с. Железница.

Трасето на автомагистралата от този склон до Сухата река към момента се трасира. След това следва готовият сектор, чийто склон се е срутил.

ЛОТ 3.1 Благоевград – Крупник е с дължина 12.6 км., планът включва осъществяването на два сектора: сектор 1 от км 359+000 до км 366+000 /7 км. и сектор 2 от км 370+400 до км 376+000 с дължина5,6 км. По втория сектор към момента не се работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР